Tőkehalmájkrém

A tőkehalmáj egy igazi superfood. Így nevezik azokat az ételeket, amelyek kiemelkedő tápanyagsűrűséggel rendelkeznek. Itt a kontinens közepén, távol a tengerektől konzerv formájában juthatunk hozzá, de így is érdemes heti egyszer fogyasztani. Sajnos ezzel kompromisszumot kötünk, hiszen a doboz belsejét általában műanyaggal vonják be, de ha leöntjük az olaját (amiért nekem is vérzik a szívem, hiszen ebben is rengeteg értékes anyag lenne), akkor a toxinok nagy részétől is megszabadulunk.

A tőkehalmáj elég zsíros és kevés a fehérjetartalma, így reggelire szeretem inkább tojással kombinálni. A tőkehalmájkrém remek mártogatós lehet, de kenceként is igen tartalmas. Kenheted salátalevélre, sült/főtt batátakarikákra, főzőbanánlepényre.

Tőkehalmájkrém

Egy superfood, ami tojással szétturmixolva remek kence vagy mártogatós
Főzési idő 10 perc
Elkészítés 5 perc
Összes idő 15 perc
Fogás Előétel, Főfogás
Étrend Funkcionális visszavezetős

Felszerelés

  • 1 botmixer

Hozzávalók
  

  • 2 tojás
  • 1 tőkehalmáj konzerv
  • ízlés szerint
  • friss/szárított zöldfűszerek most szárított metélőhagymát használtam

Elkészítés
 

  • A két tojást főzd keményre 10 perc alatt, hűtsd le picit és hámozd meg.
  • Öntsd le a tőkehalmáj konzerv olaját.
  • Egy tálban turmixold szét a tojásokat a tőkehalmájjal.
  • Ízlés szerint fűszerezd sóval és zöldfűszerekkel.
  • Tálald mártogatósként, vagy salátalevélben.
Kövess a közösségi oldalakon!