Póréhagymaleves

Póréhagymaleves recept

Húsvétra valami különlegesebb levesre vágytam, nem mindig a szokásos alaplébe darabolt zöldséglevesre. Így esett a választásom erre a krémlevesre. Ebben a formában a gyerekeimnek is nagyon ízlett és nagyobb mennyiségű hagymát is elpusztítottak. Íme a póréhagymaleves receptje.

Póréhagymaleves

Különleges tavaszi póréhagyma-krémleves
Póréhagymaleves
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 20 perc
Összes idő 30 perc
Fogás Leves
Étrend Funkcionális, Funkcionális visszavezetős
Mennyiség 4

Hozzávalók
  

  • 370 g póréhagyma
  • 250 g batáta fehérhúsú
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió őrölt
  • friss zöldfűszerek a tálaláshoz

Elkészítés
 

  • Hámozd meg a batátát, kockázd fel és tedd fel főni az alaplében egy fazékban. Főzd kb. 15 percig, amíg a batáta meg nem puhul.
  • Vágd le a póréhagymák kemény, leveles részét, csak a fehéres-világoszöld részeket hagyd meg. Vágd hosszában félbe és mosd meg alaposan, hogy ne maradjon homok a levelek közt. Ezután vágd ujjnyi széles darabokra.
  • Add hozzá az alapléhez a póréhagymát és főzd pár percig, amíg meg nem puhul.
  • Amikor megpuhult a póréhagyma is, pürésítsd a levest egy botmixer vagy egy turmixgép segítségével. Vigyázz, ne fröccsenjen rád a forró lé!
  • Ízlés szerint sózd és add hozzá a szerecsendiót.
  • Tálaláskor megszórhatod friss zöldfűszerekkel. Én medvehagymát használtam, de petrezselymet is szórhatsz rá.
Kulcsszavak krémleves
Kövess a közösségi oldalakon!