Répafasírt

Közzétéve: 2025.02.28. | Olvasási idő: 2 perc

Ez az én örök joker receptem. Szuper kirándulásra , utazáshoz hidegen, vendégváráshoz vagy csak eldugni egy kis zöldséget, hogy a gyerekek is megegyék. Elkészíteni meg rendkívül egyszerű. Remekül működik céklával, batátával, sütőtökkel, nyáron cukkinivel.

Répás fasírt

Fasírt, amihez nem kell zsemle, ellenben sok zöldséget el lehet benne rejteni 😉
Előkészítés 15 perc
Főzési idő 1 óra
Fogás Főfogás
Mennyiség 8

Hozzávalók
  

  • 1 kg nyers darált hús
  • 50-80 dkg nyers reszelt répa cékla, batáta, sütőtök, cukkini
  • 1 ek
  • zöldfűszerek ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Hámozd meg és reszeld le a répát. Ha cukkiniből készíted, akkor mehet héjastul is.
  • Keverd a reszelt zöldséget a darált húshoz.
  • Add hozzá a sót és a zöldfűszereket.
  • Gyúrd jól össze és formázz kb. 1 evőkanálnyi golyókat belőle.
  • Előmelegített sütőben üvegtálban süsd meg (én 45-60 percig sütöm 180 fokon és a végén átforgatom, majd a másik oldalára is rá szoktam grillezni).
Adatvédelmi áttekintés
Papp Szilvia

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.