Húsvétra valami különlegesebb levesre vágytam, nem mindig a szokásos alaplébe darabolt zöldséglevesre. Így esett a választásom erre a krémlevesre. Ebben a formában a gyerekeimnek is nagyon ízlett és nagyobb mennyiségű hagymát is elpusztítottak. Íme a póréhagymaleves receptje.
Póréhagymaleves
Különleges tavaszi póréhagyma-krémleves

Hozzávalók
- 370 g póréhagyma
- 250 g batáta fehérhúsú
- 1,5 l húsleves alaplé
- só ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió őrölt
- friss zöldfűszerek a tálaláshoz
Elkészítés
- Hámozd meg a batátát, kockázd fel és tedd fel főni az alaplében egy fazékban. Főzd kb. 15 percig, amíg a batáta meg nem puhul.
- Vágd le a póréhagymák kemény, leveles részét, csak a fehéres-világoszöld részeket hagyd meg. Vágd hosszában félbe és mosd meg alaposan, hogy ne maradjon homok a levelek közt. Ezután vágd ujjnyi széles darabokra.
- Add hozzá az alapléhez a póréhagymát és főzd pár percig, amíg meg nem puhul.
- Amikor megpuhult a póréhagyma is, pürésítsd a levest egy botmixer vagy egy turmixgép segítségével. Vigyázz, ne fröccsenjen rád a forró lé!
- Ízlés szerint sózd és add hozzá a szerecsendiót.
- Tálaláskor megszórhatod friss zöldfűszerekkel. Én medvehagymát használtam, de petrezselymet is szórhatsz rá.